31 Juli 2010

Idag ska vi börja med att gratulera J.K Rowling och Harry Potter som idag har sina födelsedagar!

Grattis!

Dagens påhitt; Idag kom mammans sambos föräldrar. Vi käkade paj och hade det riktigt trevligt! Efter detta dök kära Larsa och Andreas upp ifrån Norrköping. Vi käkade pizza och sov. Jag gjorde lite kaffe också. Fy vad jag är bra!

Sen fick jag träffa pappan i familjen X på skype! Kameran funkade och allt gick bra! Vi berättade lite om varandra och jag fick reda på att han jobbar som utrikeskorrespondent på en väldigt stor fransk tidning. Det var därför familjen flyttade till London från början. Han har ansvar för politiken och ekonomin. Kanske inte de mest uppiggande ämnena men jag har själv hört att de är ganska viktiga!

Imorgon bär det av till den kungliga huvudstaden! Vi ska till Naturhistoriska museet och Junibacken. Kanske blir det en snabbvisit på Grönan också…

Just nu har det precis blivit lagom tyst i huset. Mamman är redan i säng,  sambon till den tidigare nämnda sitter i poolen och den minsta av han som sitter i poolens ungar ligger i sin säng och läser serier. Jag själv sitter i min favorit-fåtölj i vardagsrummet och gör 3 saker samtidigt; Skriver blogg, chattar och tittar på You´ve got mail. Har en period nu då jag typ vill se den jämnt….Fråga inte varför…

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder sen men det blir en annan dag. Nu ska jag avsluta detta och sova lite.... Sov bara 3-4 timmar imorse (eftersom jag inte sov förra natten)

xx

Solenan


30 Juli 2010

Regn, regn, regn...Det känns som det aldrig ska ta slut. Men jag gråter ju inte speciellt mycket för det. Varje kotte som känner mig vet att jag ÄLSKAR regn.

Igår regnade det mer än 40mm här i Nora! Helt underbart!

Och ändå kom jag iväg till biblioteket för att lämna tillbaka och låna nya böcker. Alltid trevligt att ha något att bläddra i!

Idag gick bilen sönder! Vilken tur för mammans sambo att han inte var mitt ute i ingenstins utan bara 10-15 minuter från huset!

Och ikväll ska vi ha fiiin middag, tre-rätters! Riktigt trevligt faktiskt;)

Jag ska också skicka mejl till familjen X med lite praktiska frågor!

Det är faktiskt flera skar jag ska göra idag. Måla naglarna,hänga lite kläder och skicka mejl. Känns inte speciellt jobbigt:P

xx

Solenan

29 Juli 2010

Igår gick mamman och jag på bio! Vi såg Knight and Day, den var en helt ok "actionrulle"! Men det roligaste var när min lilla mamma visade sin kriminella sida!!!

Snat har filmen Dumma Mej (Despicable Me) premiär i Sverige och självklart vill SF göra lite reklam för den kommande filmen. Så utanför biosalarna stod det flera pappskyltar med olika motiv från filmen. Jag påpekade för mamman att en sådan skulle man ju vilja ha i rummet jag inte längre har. Så hon tog en!

VILKEN BUSE!!!!

Här är i alla fall en dålig bild på min FIIIINA skylt som nu kommer stå vart jag än sover! Den kommer nog till och med med till London....





Idag vaknade jag på ett väldigt otrevligt sätt.

Jag sover (för tillfället) i ett rum på övervåningen och mamman och sambon sover i källaren. Kvällen innan hade sambon glömt sin telefon på övervåningen, vilket är helt ok....Om inte larmet är på... MEN DET VAR DET!

Så efter ca 4 ringningar, relativt tidigt på morgonen, gav jag upp!

Men men, man kan inte alltid ha det lätt!

Jag överlevde ju! Och nu sitter jag här i vardagsrummet, denna regninga torsdag och fryser lite. Känns riktigt bra!

+ jag har ju nu en fiiin skylt jag kan sitta och titta på!

xx

Solenan

28 Juli 2010

Idag har jag vetat i ett helt dygn att jag ska till London. Helt sjukt.

Jag har hittat en familj som jag tror ska passa mig perfekt!

Allt började i vintras när jag bestämde att jag skulle skriva upp mig på en au pair sida. Jag ville ta en paus från pluggandet, kanske hitta en ny väg att gå på, vem vet?

Jag började mejla med olika familjer, hittade en speciell familj. Till och med besökte dem. Sa hej då till släkten och vännerna, flyttade ut ur lägenheten och fick ett sms där det i princip stod; Du borde börja leta efter en annan familj.

SÅ det gjorde jag. En vecka senare och jag har hittat världens underbaraste familj! Och det är BESTÄMT. Jag ska till London i september för att bo och jobba hos familjen X!

Tyvärr sitter jag hemma hos min mamma. Vilket inte är ett så STORT tyvärr eftersom jag har det så himla bra här men efter att ha bott ett år själv känns det konstigt att vara beroende av sin mamma i en månad….

Efter som jag redan packat ner mitt liv och faktiskt sagt hej då till mina vänner och släktingar(som jag nu inser att jag kommer få träffa igen innan jag åker) är liksom ”sorgperioden” över. För nu i alla fall…

Imorgon ska jag och min kära mor in till "storstan" och gå på bio!

NICE!!

Jag ska försöka uppdater så ofta som möjligt!

xx

Solenan


RSS 2.0